Londra`da Gençlik Gelecektir Platformu Halk Toplantısı Reviewed by El-Com on . Londra’da demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan “Gençlik Geleceğimizdir , Geleceğine Sahip Çık” platformu 9 Haziran günü bir kez daha h Londra’da demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan “Gençlik Geleceğimizdir , Geleceğine Sahip Çık” platformu 9 Haziran günü bir kez daha h Rating:
You Are Here: Home » GENÇLİK » Londra`da Gençlik Gelecektir Platformu Halk Toplantısı

Londra`da Gençlik Gelecektir Platformu Halk Toplantısı

Paylaş…Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPrint this page

Londra’da demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan “Gençlik Geleceğimizdir , Geleceğine Sahip Çık” platformu 9 Haziran günü bir kez daha halk toplantısı gerçekleştirdi. . Elbistan’lılar Derneği’nde yapılan toplantıya ilgi yoğundu

Açılışkonuşmasından sonra platform bileşenlerinden ilk sözü Cumaali İnce aldı. Toplantının düzenlenme nedenlerini anlattıktan sonra söz hakkını Özcan Uçaroğlu’na Verdi. Uçaroğlu konuşmasında , yapılan çalışmaların artık eylemlilik zamanına geldiğini ve 3 aylık çalışma programı hazirladiklarini belirtti. Platformun gençlik toplantısından örnekler verirken, bu toplantıya geçmişte çetelerle ilişkiye geçmiş gençlerin katıldığını söyledi. Son olarak ise gençlerin uyuşturucuya, çeteleşmeye bulaşmalarının nedenlerinden bahsetti.

Daha sonra söz alan İsrafil Erbil ise platform adına bilgilendirme yaptı.İlk olarak Platformun kuruluş amacını ve nedenleini anlattı. Konuşmasının devamında , kendi kültürüyle barışık olmayan bir gencin hiç bir kültürle barışık olamayacağını, çocuklarımızı kurumlarımızdan kültürümüzden uzak tutmamamız gerektiğini söyledi. Çetelerin Facebook üzerinden gençleri nasıl tuzağa düşürdüğünü örnekleriyle anlattıktan sonra ailelerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Ailelerin çocuklarının iyi eğitim almasını sağlamak için Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumdan uzak tuttuğunu ve bunun kesinlikle çözüm olmadığını belirtti. Konuşmasının sonunda ise , önemli diğer bir sorunun ve müdahale edilmesi gereken bir sorununda kumarhaneler sorunu olduğunu ve Türk-Kürt toplumunda ise bu durumun kahvehaneler aracılığıyla olduğunu belirtti.

İsrafil Erbil’in ardından sırasıyla Ozan Garip Dost ve Ozan Emekçi söz aldı.

Garip Dost konuyla alakalı iki şiirini okuyup platformun ortaya çıkışının önemine değindi. Ozan Emekçi iseyurtdışına çıkanların çoğunun para hırsından dolayı çocuklarını ihmal ettiğini , çocuklarını kültür merkezlerinden, derneklerden uzak tuttuklarını söyledi. Devrimcilerin, Kürtlerin ve Alevilerin hangi derneğinin gençlere kçtü bir alışkanlık kazandırdığını soran Emekçi , bunun olamadığını ve gençlerimizi derneklere,kültür merkezlerine yönlendirmemizin önemine vurgu yaptı.

Enfield Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Çiçek ise konuşmasında platformun geciken bir müdahale olduğunu ve Platformun başarıya ulaşacağını söyledi. Bizim toplumumuzun dışında kalan toplumlarında aynı sorunları yaşadığını söyleyerek ,dışımızda kalan topluluklarıda bu mücadeleye katmamız gerektiğini belirtti.

Son olarak sözü Metropolitan Üniversitesinden Janroj Keleş aldı. Yozlaşmanın, ve çeteleşmenin Kürt ya da Türk ayrıştırmasına mahkum edilmemesini,bunun İngiltere’de yaşayan tüm toplumların sorunu olduğunu söyledi. İnsanların yaşadığı ortama yabancılaşmasından bahsettikten sonra aileler ve gençler arasında bir iletişim sorununun olduğunu , kuşak çatışmasından bahsedilebileceğini söyledi. Bireyselliğin ve tüketim anlayışının hakim olduğunu , kolay para kazanma hırsının bunlara neden olduğunu ve çeteleşmenin bununla başlantılı olduğunu belirtti.

Son olarak ise soru –cevap bölümü yapıldı.

Platformda yeralan kurumlar:

Tohum Kultur MerkeziYeni Demokratik Genclik- Yeni Kadin-Yuz Cicek Acsin Kultur Merkezi- Avrupa Demokratik Kadin Hareketi- Day-MerDay-Mer Genclik- Londra Toplum Merkezi– Gocmen Isciler Kultur Dernegi- Sosyalist Kadinlar Birligi- Young Struggle- Kurdish Studies & Student’s Organisation- Kurdish GCSE Campaign- Halk Evi Community Centre- Kurdish– Ozgur Roni Genclik Birligi- Roj Kadin Birligi- Fed-Bir- Ingiltere Alevi Kultur Merkezi ve CemeviDersim-Der– Kirkisraklilar Dayanisma Merkezi- EL-COMNurhak Kultur Evi- Paz-Der- Bozca-Der- Londra Kocgiriler Dernegi

Scroll to top
UA-37549610-1