‘Anadilde eğitim verilmezse Türkiye’yi terk edeceğim’ Reviewed by El-Com on . Anadilde eğitim verilmediği için iki yıldır okulları boykot eden ve 6 çocuğunu okula göndermeyen baba Hıdır Ercan,çocuklarına anadilde eğitim verilmezse Türkiye Anadilde eğitim verilmediği için iki yıldır okulları boykot eden ve 6 çocuğunu okula göndermeyen baba Hıdır Ercan,çocuklarına anadilde eğitim verilmezse Türkiye Rating:
You Are Here: Home » Eğitim » ‘Anadilde eğitim verilmezse Türkiye’yi terk edeceğim’

‘Anadilde eğitim verilmezse Türkiye’yi terk edeceğim’

‘Anadilde eğitim verilmezse Türkiye’yi terk edeceğim’

Paylaş…Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPrint this page
Anadilde eğitim verilmediği için iki yıldır okulları boykot eden ve 6 çocuğunu okula göndermeyen baba Hıdır Ercan,çocuklarına anadilde eğitim verilmezse Türkiye’yi terk edip, Federal Kürdistan Bölgesi’ne gideceğini söyledi.

Anadilde eğitim ve öğretim verilmediği için iki yıldır okulları boykot eden ve çocuklarının okula göndermeyen baba Hıdır Ercan, çocukları Öcalan, Mazlum Doğan, Mahsum Korkmaz, Şoreşger Beritan, Dersim ve “w” harfi Türk alfabesinde olmadığı için kimliği verilmeyen Welat Şervan ile beraber Gatasaray Lisesi önünde açıklama yaptı. Baba Ercan ve çocukları, “Be ziman jiyan nabe! Anadilsiz yaşam olmaz!” pankartı açarak, sık sık, “Be ziman jiyan na be”, “Anadilde eğitim istiyoruz” sloganı attı. Çevredeki yurttaşların ilgi gösterdiği ve destek verdiği açıklamada, ilk olarak Kürtçe konuşan Dersim Ercan, 15 Mayıs’ın Kürt Dil Bayramı olduğunu belirterek, “Dil bedendir bedenine sahip çık” dedi.

Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı bölgelerde Kürtçe resmi dil olsun’

Baba Hıdır Ercan ise, “ana dilim Kürtçedir” diyerek, Kürtçe eğitim öğretim verilmesi için 2002 yılından beri dilekçe verdiğini, 3 ay cezaevinde yattığını ve baskıdan dolayı Mardin’den İstanbul’a göç ettiğini aktardı. 2010 yılından beri Kürtçe eğitim öğretim verilmesi için Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve daha bir çok devlet kurumuna dilekçe verdiği ifade eden Ercan, bazılarının cevapsız kaldığını, bazılarının yasaları gerekçe gösterdiğini bazılarının ise, kurslarda çözüm bulduğun belirterek, “Herkesin farklılığına saygı duymak, kültürlerini, dillerini, varlıklarını korumaları için gerekli olanakların sağlanması gerektiği unutulmamalıdır” dedi. Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde Kürtçenin resmi dil ilan edilmesi isten baba Ercan, “Talebim; çocuklarımın Kürtçe eğitim öğretim görmesi için bir komisyonun eve gelip, sorunun çözülmesi için görüşmesidir” diye konuştu. Bir çözüm gelişmezse ve çocukları anadillerinde eğitim görmez ise Türkiye’yi terk edeceğini ve Federal Kürdistan Bölgesi’ne gideceğini kaydeden Ercan, yetkililere seslenerek, “çözüm geliştirin” dedi. Açıklamanın ardın Ercan ve çocukları “Zimane Kürdi” ezgisini birlikte söyledi.
Diha

Scroll to top
UA-37549610-1