Britanya Demokratik Güç Birliği Platformu Kuruluşunu İlan Etti Reviewed by El-Com on . Bir süredir kuruluş çalışmaları yürütülen ve kuruluş bildirgesi geçtiğimiz hafta yayınlananDemokratik Güç Birliği Platformu-Britanya 19 Eylül günü yapılan basın Bir süredir kuruluş çalışmaları yürütülen ve kuruluş bildirgesi geçtiğimiz hafta yayınlananDemokratik Güç Birliği Platformu-Britanya 19 Eylül günü yapılan basın Rating: 0
You Are Here: Home » İNGİLTERE » Britanya Demokratik Güç Birliği Platformu Kuruluşunu İlan Etti

Britanya Demokratik Güç Birliği Platformu Kuruluşunu İlan Etti

Paylaş…Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPrint this page
gucbirligi

Bir süredir kuruluş çalışmaları yürütülen ve kuruluş bildirgesi geçtiğimiz hafta yayınlananDemokratik Güç Birliği PlatformuBritanya 19 Eylül günü yapılan basın açıklamasıyla kuruluşunu ilan etti.
Londra’da bulunan Londra Toplum Merkezi’nde yapılan basın açıklamasında Platformun kuruluş nedenleri ve yapılacaklar açıklandı. Yapılan açılış konuşmasından sonra basın bildirisi Türkçe ve Kürtçe olarak okundu.
Basın bildirisinde “Demokratik Güç Birliği; Türkiye’nin demokratikleşmesi, Kürt ulusunun ulusal demokratik haklarının tanınması, Aleviler, Ezidiler, Hıristiyanlar ve diğer bütün inanç grupları, etnik ve kültürel haklarının elde edilmesi ve halklarımızın barış içinde, özgürlük ve eşitlik temelinde bir arada yaşaması amacına katkıda bulunmaya dönük önemli bir misyon üstlenmiştir. ” denildi.
Açıklamanın devamında ise “Bizler; tüm ezilenler, yok sayılanlar, baskı altında tutulanlar, farklı ulus ve dinlere sahip oldukları için katliamdan geçirilenler, cezaevinde ölümle karşı karşıya bırakılanlar için; demokrasi, özgürlük ve eşitlik talep ediyoruz!” görüşlerine yer verildi.
Soru cevap bölümünün ardından basın açıklması bitirildi.
Demokratik Güç Birliği PlatformuBritanya`da Yer Alan Kurumlar:

FED-BIR (BRITANYA KURD DERNEKLERI FEDERASYONU)
BRITANYA ALEVİ KÜLTÜR MERKEZLERİ
GİK-DER(Göçmen İşçiler Kültür Derneği)
YÜZ ÇİÇEK AÇSIN KÜLTÜR MERKEZİ
TOHUM KÜLTÜR MERKEZİ
EL-COM(Elbistan Community Centre)
DAYMER (Daymer Kurdish Turkish Community Centre)
TİLKİLİLER DERNEĞİ
KIRKISRAKLILAR DAYANIŞMA MERKEZİ
DERSİMİLİLER DERNEĞİ.
KOÇGİRİLİLER DERNEĞİ.
KOMKAR (Avrupa Kürdistan Dernekleri Konfederasyonu)
PAZDER.
NURHAKLILAR DAYANIŞMA DERNEĞİ.

Scroll to top
UA-37549610-1