Londra’dan Taksim’e destek eylemi(Yenilendi) Reviewed by El-Com on . Günlerdir Taksim'de  yaşanan faşist saldırılara karşı İngiltere'nin başkenti Londra'dada dayanışma eylemi yapıldı. 1 haziran günü Hyde Park'ta toplanan eylemcil Günlerdir Taksim'de  yaşanan faşist saldırılara karşı İngiltere'nin başkenti Londra'dada dayanışma eylemi yapıldı. 1 haziran günü Hyde Park'ta toplanan eylemcil Rating:
You Are Here: Home » İNGİLTERE » Londra’dan Taksim’e destek eylemi(Yenilendi)

Londra’dan Taksim’e destek eylemi(Yenilendi)

Paylaş…Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPrint this page

Günlerdir Taksim’de  yaşanan faşist saldırılara karşı İngiltere’nin başkenti Londra‘dada dayanışma eylemi yapıldı. 1 haziran günü Hyde Park’ta toplanan eylemciler buradan Trafalgar Meydanı’na yürüyüş yaptılar.

Yürüyüş yapılmasına polis tarafından izin verilmemesine rağmen kitle ara sokaklardan Trafalgar Meydanı’na ulaştı. Sık Sık “Faşizme Karşı Omuz Omuza”,”Faşist Devlet Hesap Verecek”,’Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganlarını atan kitle ingilizce pankart ve dövizler taşıdı.

Yapılan eyleme aralarında Partizan‘ında bulunduğu bir çok grup katıldı. Eylemcilerden bir kısmının meydanda kaldığı belirtilirken 2 haziran Pazar günüde Taksim’e destek eylemi için saat 12’de buluşulacağı bilgisiverildi.
Taksim Direnişine desteğe devam edildi
2 haziran günüde Trafalgar Meyadanında toplanan göstericiler, burada yapılmakta olan İsrail Devletinin 65. yıl kutlamalarından ötürü polis tarafından Başbakanlık önüne yönlendirildi. Başbakanlık önüne sloganlar ve pankartlarla yürüyen kitle 4 saatten fazla burada kaldı ve eyleme devam etti. Burada İngiliz sendika ve parti temsilcileride destek konuşmaları yaptılar.
Trafalgar Meydanının boşalmasından sonra kitle tekrardan başbakanlık önünden yürüyüşe geçti.Alana girerken katil israil devleti sloganlarla protesto edildi. Trafalgar Meydanında da bir süre eylem devam ettirildi.
Eylem boyunca sık sık sloganlar atıldı ve ingilizce olarak hazırlanan bildiri okundu.
Tohum Kültür Merkezi’de üzerinde “77’den 13’e Taksim’e Selam Direnişe Devam” yazan bir pankartla alanda yerini aldı. Partizanda bayraklarıyla alandaydı. Ayrıca GİK-DER,DAY-MER,YÇKM,Halk Cephesi,TEB,EL-COM ve İAKM Cemevi‘de alanladaydı. Alanda Türk bayraklarıyla bulunanlarda vardı. Faşistlerde 3 hilalli simgeleriyle alanda olmak isteyince Partizan kitlesi bunlara müdahale etti.

Scroll to top
UA-37549610-1