Kadınların ortak kimliği MÜCADELE Reviewed by El-Com on . Almanya’nın Ludwigsburg kentinde kadın hakları için mücadele yürüten 25 ülkenin kadınları, Dünya Siyasi Kadınlar Buluşması Kongresi’nde bir araya geldi.  Etkinl Almanya’nın Ludwigsburg kentinde kadın hakları için mücadele yürüten 25 ülkenin kadınları, Dünya Siyasi Kadınlar Buluşması Kongresi’nde bir araya geldi.  Etkinl Rating:
You Are Here: Home » Avrupa » Kadınların ortak kimliği MÜCADELE

Kadınların ortak kimliği MÜCADELE

Kadınların ortak kimliği MÜCADELE

Paylaş…Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPrint this page
Almanya’nın Ludwigsburg kentinde kadın hakları için mücadele yürüten 25 ülkenin kadınları, Dünya Siyasi Kadınlar Buluşması Kongresi’nde bir araya geldi.  Etkinliğe Kürt kadınları adına CENİ temsilcileri katıldı.

Kadın hakları için mücadele yürüten 25 ülkenin kadınları, Almanya’nın Ludwigsurg kentinde buluştu. 15-16 Eylül tarihleri arasında Dünya Siyasi  Kadınlar Buluşması Kongresi’ne Kürt kadınları adına Kürt Kadın Barış Bürosu CENİ temsilcileri katıldı. 10’uncusu gerçekleşen Kongre, bu yıl Ludwigsburg Pedagoji Yüksek Okulu’nda yapıldı. İki yılda bir yapılan Kongre’ye Filipinler, İspanya, Fransa, Kolombiya ve Çin gibi 25 ülkeden 1500 kadın katıldı. Kadınlar kongre öncesi Ludwigsburg Bärenwiese’de Cumartesi günü saat 09:00’da etkinliğin  yapılacağı salona kadar yürüdü. Sivil toplum örgütleri ve bazı siyasal partiler ise bu etkinlik sırasında standlar açtı. İki gün süren kongre kapsamında, 5 ayrı salonda paneller gerçekleşti. Panellerin ortak noktası, uluslararası kadın hakları için mücadeleydi.
Toplumsal mücadele şart Siyasi Kadınlar Buluşması’nın (Frauenpolitischer Ratschlag) 10. Kongresi’ne Kürdistan’ı temsilen CENİ Kürt Kadın Barış Bürosu adına Remziye Mohammed davet edildi. Ancak vize sorunundan dolayı kongreye katılamadığı için temsilen CENİ adına Ann- Kristin Kowarsch ve Kürt kadın aktivist Dilşah Osman katıldı. Pazar günü yapılan panellerde ise kadınlar, kendi hayat hikayelerinden yola çıkarak kadın hakları için verilen mücadeleyi anlattı. Aktivistler, kadın hakları ve toplumsal mücadele içinde yer alan kadınların kendilerine örnek olduğunu dile getirdi. Konuşmacılar, farklı halklardan ve farklı mesleklerden gelmiş olsalar da kadın mücadelesi için hareket etmelerinin ortak kimlikleri olduğunu vurguladı. Ayrıca kadını dışlayan sistemin uygulamalarına karşı ortak hareket edilmesi ve bu yönlü toplumsal mücadeleler içinde yer almak gerektiğine vurgu yapıldı. Filipinli kadınlar konuştu Filipinli kadınların mücadelesinin anlatıldığı panelde ise Filipinli temsilci Avrupa’daki kadın aktivistlerle paylaşım içinde olacakları bir oluşumundan yana olduklarını belirtti. Bu panele katılan Dilşah Osman, Kürt kadınlarının mücadelesi hakkında bilgi verdi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ve başlatılan imza kampanyası hakkında delegelere sunum gerçekleştirdi. Tartışmaların ardından CENİ Barış Kadın Bürosu adına Songül Turhal, oluşturulan yeni konseyde yer alırken, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi’nden Meral Rakip ve Fidan Yıldız yeni kongre üyesi olarak görev aldı.
Alternatif sistem tartışıldı CENİ Kadın Barış Bürosu adına konuşma yapan Sosin Yavuz  ise şunları ifade etti: “Bu 10. buluşmamız. Amacımız tüm kadınlarla aynı çatı altında mücadele etmektir. Bunun için kadın kurultayını oluşturmak ve dünyada kadına karşı gelişen şiddete ortak tavır almaktır. Sisteme karşı alternatif bir sistem içinde yer almak istiyoruz. Kürt kadını dünyada ilk kez bir ordu oluşturdu. CENİ olarak Almanya’da üç konferans yapmayı planlıyoruz. Ayrıca bu iki günlük Dünya Siyasi Kadınlar Bluşması’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 300’ü aşkın imza tapladık.”

ÖZCAN BOZOĞLU / LUDWİGSBURG

Scroll to top
UA-37549610-1