KON-KURD’dan Festival çağrısı Reviewed by El-Com on . BRÜKSEL - Bu yıl 20’cisi düzenlenecek olan Uluslar arası Kürt Kültür Festivali’ne sayılı günler kala, Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu (KON-KURD), Avrupa’d BRÜKSEL - Bu yıl 20’cisi düzenlenecek olan Uluslar arası Kürt Kültür Festivali’ne sayılı günler kala, Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu (KON-KURD), Avrupa’d Rating:
You Are Here: Home » Genel » KON-KURD’dan Festival çağrısı

KON-KURD’dan Festival çağrısı

KON-KURD’dan Festival çağrısı

Paylaş…Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPrint this page
BRÜKSEL – Bu yıl 20’cisi düzenlenecek olan Uluslar arası Kürt Kültür Festivali’ne sayılı günler kala, Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu (KON-KURD), Avrupa’daki Kürdistanlılar ile dostlarına çağrıda bulundu.

Yazılı açıklamada, Kürt halkının “Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan” sloganıyla yükselttiği ulusal demokratik mücadele sürecine dikkat çekildi. Açıklamada, Avrupa’daki Kürtlerin her yıl düzenlediği ve bu yıl 20’cisi yapılacak geleneksel Uluslar arası Kürt Kültür Festivali’nin, başta Batı ve Kuzey olmak üzere Kürdistan’ın tüm parçalarında, Kürt halkının gün gün ve adım adım ülkesini sömürgecilikten kurtararak özgürleştirdiği tarihi bir sürece denk geldiği vurgulandı.

Kendilerine bağlı Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) tarafından organize edilen ve 08 Eylül cumartesi günü Almanya’nın Mannheim kentinde yapılacak festivalin, bu nedenle daha da önem ve anlam kazandığına işaret eden KON-KURD, katılımın da buna denk olması gerektiğini duyurdu. Bağlı 10 federasyon ve 175 dernek ile Avrupa’da çeşitli alanlarda çalışma yürüten diğer ulusal demokratik Kürt kurum ve örgütlenmelerinin, kalan sürede Festival hazırlıklarını, bu çerçevede yoğunlaştırmasını isteyen KON-KURD, ulaşılmadık Kürt, Kürdistanlı ve Kürt dostunun bırakılmaması çağrısını yaptı. Aynı zamanda her Kürt ve Kürdistanlı bireyin kendini bu konuda görevli ve sorumlu görmesi gerektiğini vurgulayan KON-KURD, ulusal ve siyasal kimliklerini temsil eden renklerden kıyafetler, pankart, bayrak ve sloganlarla 08 Eylül günü Mannheim’de festival alanında olmak kadar, en az bir dostlarını da getirmelerinin önemini hatırlattı.
Öcalan’a Özgürlük için Otobüs Turu’na destek

Ayrıca Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi tarafından festival alanında başlatılacak ve 27 Kasım 2012 tarihine kadar sürecek, 8 ülkede 70 merkezi şehri kapsayacak Öcalan’a Özgürlük amaçlı otobüs turunu selamlayan KON-KURD, tüm kurumsal güçleriyle bu etkinliğe aktif katılım sağlayacaklarını duyurdu.

Scroll to top
UA-37549610-1