Linç Girişimi Londra’da protesto edildi… Reviewed by El-Com on . LONDRA| 04 – 08 – 2012 |Malatya’nın Sürgü Beldesinde yaşayan Alevi aileye yönelik linç saldırısı İngiltere TC. Büyükelçiliği önünde protesto edildi. Londra’da b LONDRA| 04 – 08 – 2012 |Malatya’nın Sürgü Beldesinde yaşayan Alevi aileye yönelik linç saldırısı İngiltere TC. Büyükelçiliği önünde protesto edildi. Londra’da b Rating:
You Are Here: Home » İNGİLTERE » Linç Girişimi Londra’da protesto edildi…

Linç Girişimi Londra’da protesto edildi…

Linç Girişimi Londra’da protesto edildi…

Paylaş…Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPrint this page
LONDRA| 04 – 08 – 2012 |Malatya’nın Sürgü Beldesinde yaşayan Alevi aileye yönelik linç saldırısı İngiltere TC. Büyükelçiliği önünde protesto edildi. Londra’da bulunan elçilik binası önünde toplanan 23 kurum ve derneğe üye kitleö Malatya’da linç girişimine maruz kalan Evli ailesine destek vererek, Alevilere karşı uygulanan katliam politikasını protesto etti.
Türkçe ve ingilizce hazırlanan bildirilerin dağıtıldığı eylemde sık sık “Faşizme karşı omuz omuza” ” Malatya faşizme mezar olacak” “Cemevi hakkımız engellenemez” “Devletin Alevisi Olmayacağız” sloganları atıldı…
Basın açıklamasında Bu saldırının zamanlaması da tesadüf olmayıp bilinçlidir” denilen bildiride, özellikle Müslümanlar için manevi değeri olan Ramazan ayında böylesi provakasyonun yapılmasıyla, halkın gündemine yeniden Alevi-Sünni çatışmasının getirilmek istendiği vurgulandı.

Bildiride, “Roboskî’de 34 Kürt insanımızı katleden zihniyet neyse, bugün Alevilere yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve katliam provaları aynı zihniyettir. Çünkü bu bir devlet politikasıdır. Yıllardır devam eden, inkar ve yok etme politikasının son halidir” dendi.

Hükümet ve Fetullah Gülen çevresi ‘kalemşörlerin’ yazdıkları yazılarla nefret ve kan kustukları belirtilen bildiride, “Yine (başbakan) Erdoğan, bugün Suriye’de Kürtleri ve Alevileri hedef gösteriyor. Suriye’de adalet ve özgürlükten bahseden AKP, tersinde Türkiye’de Kürtlere ve Alevilere fütursuzca saldırmaktadır. Onlara karşı provaları yapmaktadır” dendi. Bildiri sonunda, Sürgü’de başta olmak üzere Kürt ve Alevilere yönelik saldırılar sert bir dille kınanarak, AKP hükümetinin ırkçı, inkarcı saldırı ve politikalarına karşı birlik ve ortak mücadele çağrısı yapıldı.
Eyleme katılan Türkiye’li ve Kürdistan’lı kurumlar:
Göçmen işçiler Kültür Derneği, Yeni Kadın, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, Kürt Toplum Merkezi, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi,Day-Mer, Day-Mer Gençlik, Sosyalist Kadınlar Birliği, Londra Toplum Merkezi, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, Tohum Kültür Merkezi,Halkevi, Roj Kadın Meclisi, Fed-Bir, Young Struggle, Yeni Demokratik Gençlik, Özgür Roni Gençlik Meclisi, El-Com, Nurhak Kültür Evi, Dersim-Der, Londra Koçgirililer Derneği, Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi, Paz-Der

AHM-ATİK Haber Merkezi

Scroll to top
UA-37549610-1